Pages

komli

Saturday, 30 July 2016

Sibuk dengan penghantaran minyak mujarab!

www.ceritaejoy.com

Sibuk dengan penghantaran minyak mujarab! | Aku tak pasti semua orang macam ni atau aku je yang macam ni. Aku sendiri pun tak tahu kenapa hati ni malas je nak menulis waktu hujung minggu. Aku cerita sikitlah apa yang berlaku dalam kehidupan aku minggu ni. Minggu ni ada sedikit sibuk. Banyak keluar kawasan *keluar dari alor gajah je* sebab nak hantar Minyak Herba Asma Mujarab. Boleh kata pusing negeri melaka jugalah nak hantar minyak ni.

Apa kelebihan Minyak Herba Asma Mujarab ni? Kelebihannya adalah, tak perlu makan, cuma sapu sahaja. Kita faham, mudah bagi seorang dewasa untuk makan ubat, tapi agak payah nak paksa anak kecil makan ubat. Walaupun rasa ubat batuk tu sedap, tapi tak semua budak-budak suka makan.

Kemudian, bila anak-anak dah makan ubat batuk, mereka pasif je. Atau mungkin tidur je sepanjang hari. Hilang seri dalam rumah tiada hinggar bingar mereka. Kan? Nah! Guna Minyak Herba Asma Mujarab ni. Hanya sapu sahaja! InsyaAllah! Sembuh!

Bukan kata batuk je, asma, lelah, kena sengat haiwan berbisa, kembung perut, semua pun boleh guna minyak ni. Atas kelebihan itulah, ramai yang ingin mencuba minyak mujarab ni. Apa yang aku suka mengenai minyak ni, ianya adalah 100% homemade! Lagi pulak ramuan yang digunakan adalah herba terpilih. Itu yang best tu!

Alhamdulilah, stok Minyak Herba Asma Mujarab kami yang pertama habis terjual. InsyaAllah, ada rezeki, esok kami akan order lagi. Bagi kawasan melaka, kami akan hantar kepada anda, atau anda boleh datang kepada kami. InsyaAllah, tiada cas tersembunyi. Harganya tetap RM39.00!

Ada juga yang tanya, berbaloi ke hantar jauh-jauh tapi tak cas duit minyak? Pada kami mudah je. Kami bukan semata-mata nak dapat keuntungan hasil dari jual Minyak Herba Asma Mujarab ni. Kalau kita untung, tak boleh cover duit minyak pun. Tapi kami dalam masa yang sama, ingin membantu semua orang.

Membantu dari segi apa? Macam yang aku cakap tadi, kami juga ada anak kecil. Kami tahu rasa sunyinya rumah, bila anak-anak ni tidur je. Kami tahu rasa sedihnya hati, bila tengok anak-anak batuk tak henti2. Kesian tengok mereka. Oleh itu, Minyak Herba Asma Mujarab ni, alternative terbaik buat semua! Hanya sapu, tak perlu makan ubat!

Kalau ada yang ingin mencuba, bagi kawasan melaka, insyaAllah, kami akan hantarkan. Bagi kawasan luar pula, kenalah pos. Bagi kos pos, memang ada cas di itu. Namun, nilainya tidaklah terlalu besar jika dibandingkan kebaikan yang bakal anda perolehi bila menggunakan Minyak Herba Asma Mujarab ni. 

Kalau ada yang ingin mencuba, bolehlah hubungi Maria di 0136400070. InsyaAllah, segala penyakit yang datang kepada manusia itu, boleh diubati. Hanya dengan izin Allah ya! Minyak Herba Asma Mujarab terbaik untuk batuk, lelah, asma, kembung perut, gigitan haiwan berbisa dan macam-macam lagi. InsyaAllah.

Sunday, 24 July 2016

“Fantastic 7 Giveaway by SpendaLusuh”

www.ceritaejoy.com

Giveaway kedua : “Fantastic 7 Giveaway by SpendaLusuh” adalah giveaway yang aku nak join harini. hahaha. Nama blog ni rare la! spenda Lusuh! Mesti dah koyak sana sini kan? rare tu! hehehe. aku suka! aku suka! haip! Orait. Sama juga, giveaway yang mudah. nak join cuma klik pada banner di atas ya!

"Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler"

www.ceritaejoy.com

Orait! Aku nak join Giveaway aku seorang traveler pulak. Giveaway mudah : "Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler" , mesti ramai yang join punya. hehehe. Cumanya, pening sikit sebab tak boleh nak copy banner. adoi! apa pun, sesiapa yang nak join, kliklah banner dekat atas ya!

Cimb click akan bermasalah setiap kali kemasukan gaji.

Berpeluang memandu uji kereta Rolls Royce.

Tuesday, 19 July 2016

Amaran Yuna pada semua bloggers isu peluk usher.

Perlu Tukar Kad Atm dengan segera?

Amaran pertama dari Google Adsense!

www.ceritaejoy.com

Amaran pertama dari Google Adsense! Perkara paling aku dan semua pemegang akaun adsense adalah amaran daripada google adsense! Yelah, bila sebut nama amaran ni, tanyalah pada sesiapa pun, semua pun pasti tak suka, kan? Dah la susah nak dapatkan akaun ni, kalau tiba-tiba akaun kena blocked macam mana? Tak tension kau? adoi! Ini adalah email yang aku terima daripada pihak google adsense.

Helo,
Ini ialah mesej amaran untuk memaklumkan anda bahawa terdapat tindakan yang diperlukan untuk memastikan akaun AdSense anda dalam pematuhan terhadap dasar program AdSense. Kami telah memberikan butiran tambahan di bawah, bersama-sama dengan tindakan yang perlu diambil oleh anda.

Tapak web yang terlibat: ceritaejoy.com

Tindakan yang diperlukan: Sila buat perubahan pada tapak anda dalam masa 3 hari bekerja.

Status akaun semasa: Aktif

Penjelasan pelanggaran

Penerbit tidak boleh melaksanakan iklan Google secara yang menyamarkan iklan melalui apa jua cara. Untuk mengekalkan pengalaman pengguna yang baik, adalah penting bahawa penerbit membezakan iklan Google daripada kandungan tapak dengan jelas. Ini termasuk, namun tidak terhad kepada: reka letak tapak yang iklan menolak kandungan bawah halaman pada peranti mudah alih; meletakkan unit iklan sebesar 300x250 atau yang lebih besar atas halaman pada tapak yang dioptimumkan untuk mudah alih.

Untuk kekal mematuhi dasar sepenuhnya, sila pastikan tapak anda dan reka letak iklan kekal mematuhi dasar merentas semua peranti. Maklumat lanjut tentang dasar ini boleh didapati dalam pusat bantuan kami.

Penerbit tidak boleh melaksanakan iklan Google secara yang menjadikan iklan tersebut lebih menonjol daripada kandungan halaman itu sendiri. Pada peranti mudah alih, ini termasuk meletakkan dua atau beberapa iklan Google pada skrin paparan pada masa yang sama. Harap maklum bahawa jika anda mempunyai reka bentuk tapak web yang responsif, iklan boleh beralih ke dalam kedudukan yang tidak mematuhi dasar apabila format skrin berubah.

Untuk kekal mematuhi dasar sepenuhnya, sila pastikan tapak anda dan reka letak iklan kekal mematuhi dasar merentas semua peranti. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, dasar ini boleh ditemui pada pusat bantuan kami.

Cara untuk menyelesaikan:

Jika anda menerima pemberitahuan yang berkenaan dengan kandungan halaman, sama ada alih keluar kandungan daripada tapak anda atau alih keluar iklan daripada halaman pelanggaran. Jika anda telah menerima pemberitahuan berkenaan dengan cara iklan dilaksanakan pada tapak anda, sila buat perubahan yang diperlukan pada pelaksanaan anda. Anda tidak perlu menghubungi kami jika anda melakukan perubahan. Harap maklum bahawa jika perubahan tidak dilakukan dalam jangka masa yang ditetapkan, siaran iklan mungkin dilumpuhkan pada tapak web terjejas yang disenaraikan di atas.

Selain itu, harap maklum bahawa URL di atas hanya contoh dan pelanggaran yang sama mungkin wujud pada halaman lain di tapak web ini atau tapak lain yang anda miliki. Untuk mengurangkan kemungkinan amaran pada masa hadapan daripada kami, kami mencadangkan agar anda menyemak semua tapak anda bagi pematuhan. Untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan dengan pemberitahuan amaran dasar kami, sila lawati Pusat Bantuan: 

Kami mengucapkan terima kasih terlebih dahulu atas kerjasama anda.

Yang ikhlas,


Pasukan Google AdSense

Saturday, 16 July 2016

Gambar-gambar sekitar cubaan rampasan kuasa dan kebangkitan rakyat turki!

www.ceritaejoy.com

Gambar-gambar sekitar cubaan rampasan kuasa dan kebangkitan rakyat turki!| Umum sudah mengetahui mengenai berita cubaan rampasan kuasa tentera ke atas kerajaan turki. Untuk mengetahui ringkasan mengenai cubaan rampasan kuasa ni, kalian boleh baca di : Cerita sebenar cubaan rampas kuasa di turki. Dalam edisi ini, aku kongsikan pula gambar-gambar ketika berlakunya cubaan rampas kuasa oleh pihak tentera turki ini.

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

Sumber : Dailymail.

Cerita sebenar cubaan rampas kuasa di turki!

www.ceritaejoy.com

Cerita sebenar cubaan rampas kuasa di turki!|Secara ringkasnya bila president Recep Tayyip Erdogan membuat perubahan besar rakyat Turki kepada Islam selama lebih 1 dekad telah berlaku kesedaran yang bukan sedikit di kalangan rakyat bahkan pihak tentera. Ketua tentera sendiri menyokong Erdogan.

Tetapi berlaku rampasan kuasa dari segolongan kecil tentera yang diberi sokongan musuh dari luar tetapi banyak kejadian luar biasa berlaku.

1. Di masjid-masjid di laungkan azan dan selawat tanda menyokong Erdogan.

2. Majoriti rakyat menyokong Erdogan dan semakin benci dengan penentang nya.

3. Hanya sebilangan kecil tentera terlibat dalam rampasan kuasa.

4. Erdogan menangis melihat rakyat keluar menyokong nya.

5. Rakyat menyokong dengan keluar bertakbir beramai-ramai.

6. Ini peluang Erdogan menukar pelembagaan secara mengejut.

7. Semua tentera, general yang terlibat sudah ditangkap.

8. Unit tentera khas turun campur tangan, melawan tentera yang merampas kuasa.

9. Unit Tentera Khas mengucapkan terima kasih kepada rakyat yang membantu.

10. Rampasan kuasa ini dalang nya adalah Fathullah Gulen, tali barut barat dan pemberontak PKK.

11. Stesen tv yang dirampas tentera pemberontak telah di ambil semula oleh tentera elit Turki.

12. Rakyat Turki dalam keadaan marah, tetapi dalam masa yang sama ada rakyat menenangkan keadaan.

13. Kerajaan telah mengisytiharkan semua tentera terlibat balik ke markas tentera.

14. Tentera pemberontak berundur dengan lambaian oleh rakyat. (dengan aman)

Istanbul, Turki
2.28am (7.28am waktu Malaysia)

P/s:  Erdogan terkini isytiharkan pada jam 2.30 pagi tempatan, percubaan rampasan kuasa gagal.

Semoga Allah Melindungi Presiden Turki dan Rakyat Turki, Islam Terus Menang.

Mood raya tak habis lagi.

Wednesday, 13 July 2016

Apakah gaya rambut yang paling sesuai?

www.ceritaejoy.com

Gaya Rambut Lelaki Undercut. Zaman sekarang ni, atau lebih tepatnya di tahun 2016 ni, dah ada macam-macam gaya rambut. Yang sebenarnya, gaya ni daripada dulu pun dah ada. Tapi disebabkan pengaruh media massa sekarang ni, fesyen-fesyen rambut lelaki kini makin pelbagai. Ngetop kata orang! Hahaha.

Baik. Kenapa dan mengapa aku tiba-tiba nak bercerita pasal rambut nih. Ceritanya adalah..rambut aku dah panjang! Hahaha. Aku memang suka rambut panjang. Dari dulu, kini dan mungkin sampai bila-bila. Aku selesa dengan rambut yang panjang dan aku akan menjadi sangat rimas kalau rambut aku pendek! Sungguh aku cakap ni.


Tapi kan, bila anak sulung aku asyik bertanyakan hal yang sama berulang kali, aku mula terfikir. Hmm. Aku kena potong rambut ke? Yelah, anak sulung aku selalu tanya, "Ayah, tak nak potong ambut ke?", " Ayah, nanti kita g potong ambut ayah yer", dan yang paling tragis, "ayah, nanti kita g potong ambut ye, duit minta gan ibu". Adoii la! tragis!


Rambut aku takde lah panjang sangat pun. Dulu ayah lagi rock tau! Sebelum ayah nikah dengan ibu kamu tu. Rambut ayah lagi panjang dari rambut ibu. Ha! Sampaikan wan gan arwah tok marah ayah. Di suruh nya ayah potong rambut. Mana boleh! Tak rock la rambut pendek. betul tak? Hahahaha. Habis je sekolah, terus ayah simpan rambut tau. Hehehe.



www.ceritaejoy.com

Sekarang, anak dah dua, dan aku masih menyimpan rambut. Bukan apa, aku suka dengan fesyen Man Bun Styles. Tapi tidaklah aku simpan jambang segala. Nak berjambang apanya, aku janggut pun takda! Misai? Ala, hidup segan mati tak mau. Aku adalah lelaki yang tergolong di dalam mereka yang tak banyak bulu. Hahahaha.



www.ceritaejoy.com

Tapi man bun tu rasanya macam kena panjang sangat. Orait, gaya rambut aku sekarang adalah Top Knot Undercut. Dulu aku ok je simpan semua, tapi sekarang, cuaca macam makin panas, jadi aku sedikit rimas dengan rambut dekat bahagian tepi telinga tu. Jadi aku nipis kan. Bila dah nipiskan, dah tak boleh lah nak bergaya dengan gaya man bun kan? So, bergayalah dengan gaya top knot ni. Hehehe.


Itu gaya sekarang, tapi nih, macam mana nih? Aku rasa nak cari 1 gaya yang pendek tapi still nampak stylo. Wahahaha. Anak dah 2 kut, masih nak stylo ka? Takpe lah kan, sementara masih muda ni. Ahha. Sekarang ni famous dengan gaya undercut kan? Aku macam nak cakap yang gaya ini, dihangatkan kembali oleh wak doyok! Yelah, aku tengok dia je yang macam selalu gunakan gaya ni.


Aku macam dah jumpa beberapa gaya undercut yang menarik mata dan minda aku. Tapi itulah, gambar-gambar yang dikongsikan ni, semuanya model-model. Buat gaya rambut apa pun sesuai. Kita ni bukan model. Nak potong rambut kena tengok juga bentuk muka. Kang orang lain buat nampak cantik, kita buat nampak huduh pulak. Ayaks!


Ok, aku nak minta pendapat korang la, dalam semua gambar yang aku kongsikan dekat bawah ni, mana yang korang rasa ok dengan bentuk muka aku? Hehehehe. Jika sudi, kongsikan dalam ruangan komen di bawah ya! Terima kasih kerana sudi baca. Daa~



www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com



www.ceritaejoy.com

Cara letak iklan adsense di tengah-tengah post

Powered by Jasper Roberts Consulting - Widget