Pages

komli

Tuesday, 9 August 2016

Penggal kepala nenek sendiri, kegilaan apakah ini??

Cara mudah Redeem Point Cimb Clicks.

Malaysia dapat pingat pertama Olympic Games Rio 2016!

www.ceritaejoy.com

Malaysia dapat pingat pertama Olympic Games Rio 2016! | Alhamdulilah! Malaysia beroleh pingat perak dari acara terjun 10 meter platform seirama wanita yang diwakili oleh Pandelela Rinong-Cheong Jun Hoong. Ia sememangnya satu perkhabaran gembira daripada rio de janeiro 2016 buat semua rakyat malaysia. Pingat perak sememangnya suatu kebanggaan kerana pentas sukan ini adalah pentas sukan terbesar dunia! Tahniah dari kami buat kalian berdua! Dan semoga malaysia akan berjaya memperolehi pingat dalam sukan lain. insyaAllah! Malaysia kini berada di tangga 32 keseluruhan.

www.ceritaejoy.com

RIO DE JANEIRO: Pusat Akuatik Maria Lenk menghadirkan khabar ceria buat negara apabila gandingan Pandelela Rinong-Cheong Jun Hoong meraih pingat perak buat Malaysia di Sukan Olimpik Rio 2016 dalam acara terjun 10 meter platform seirama wanita.

344.34 mata yang dikumpul Pandelela-Jun Hoong masih belum memadai untuk memintas peserta China, Chen Ruolin-Liu Hui Xia apabila dipisahkan 9.66 mata.

Pemenang pingat emas itu mengumpul 354 mata, sementara gangsa menjadi milik gandingan Kanada, Meaghan Benfeito-Roseline Filion (336.18 mata)

Kejayaan itu mengatasi pencapaiannya di London 2012, apabila meraih gangsa dalam acara 10 meter platform.

SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ

www.ceritaejoy.com

Hip hip horray! Aku suka dengan segmen mudah. Semudah segmen :  SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ ni. hehe. Kalau nak join, korang klik sahaja pada banner di atas ya!

Thursday, 4 August 2016

Watak Pokemon Go VS Dunia Sebenar.

www.ceritaejoy.com

Watak Pokemon Go VS Dunia Sebenar | Eh! Menjadi-jadi sungguh permainan game Pokemon go ni ye? Kabarnya, kat malaysia pun dah ada. Mengenai kesahihan aplikasi tersebut, aku kurang pasti. Ada yang kata, Pokemon go versi malaysia, game “pirate” atau “copy”. Ada pula yang kata game original. Masing-masing lah ye, sebabnya aku tak berapa minat pun game tu. Hahaha. Baiklah! Aku nak kongsikan, haiwan-haiwan dalam dunia sebenar mengikut karakter-karakter dalam pokemon go tu. Ayuh layan!


www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

www.ceritaejoy.com

Isu viral beg tangan isteri perdana menteri singapura.

282 Penumpang dan 18 Kru Pesawat EK521 yang terbakar di dubai selamat.

Percutian mewah di moonshadow villa, Ko Samui.

Monday, 1 August 2016

Siapa Azrinaz Mazhar Hakim?

Pengasas pasaraya Terbesar Mydin Meninggal dunia.

www.ceritaejoy.com

Pengasas pasaraya Terbesar Mydin Meninggal dunia | Rasanya, semua tahu mengenai pasaraya besar ni, Mydin. Dekat mana-mana pun ada. Ia di antara jenama muslim yang berjaya berada setaraf dengan jenama antarabangsa yang lain di malaysia. Semalam, pengasas kepada jenama besar ini, telah kembali ke rahmatullah. Marilah kita sama-sama menyedekahkan pahala Al-fatihah kepada arwah. Semoga Roh Mydin Mohamed Ghulam Hussein ditempatkan dikalangan orang-orang yang dikasihi Allah. Baca lanjut.

KUALA LUMPUR: Pengasas rangkaian pasar raya besar tempatan, Mydin Mohamed Holdings Bhd (Mydin), Mydin Mohamed Ghulam Hussein meninggal dunia akibat sakit tua di Hospital Pantai, di sini, petang tadi. 

Allahyarham berusia 88 tahun menghembuskan nafas terakhir di hospital berkenaan pada jam 5.06 petang. 

Anak kedua Allahyarham yang juga Pengarah Urusan Mydin, Datuk Ameer Ali Mydin, berkata bapanya dimasukkan ke hospital terbabit kira-kira jam 5 petang hari sama selepas muntah darah di kediamannya. 

"Pagi tadi, arwah bapa kelihatan seperti biasa. Arwah pergi ke pasar raya Mydin di Jalan Masjid India, seperti biasa dan pulang ke rumah selepas waktu Zohor. 

Selepas itu arwah rehat di rumah, namun dia terjaga dan terus muntah darah. "Ahli keluarga lain yang berada di rumah terus membawa bapa ke Hospital Pantai sebelum doktor mengesahkannya meninggal dunia," 

katanya ketika dihubungi. Ameer berkata, arwah bapanya menghidap penyakit diabetes, namun tidak serius dan sering melakukan pemeriksaan kesihatan di hospital. 

Katanya, Allahyarham meninggalkan seorang balu, Rowshan Bhai dan tujuh orang anak. "Jenazah bapa akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara Rabu ini selepas solat Zohor kerana terpaksa menunggu kepulangan dua adik perempuan esok yang kini berada di luar negara," katanya.
Powered by Jasper Roberts Consulting - Widget