Pages

komli

Sunday, 22 May 2016

Senarai buffet ramadhan 2016 Di Melaka

Waktu berbuka puasa 2016 Bagi Negeri Kedah

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.


Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Amran Fans di kecam kerana permainkan isu cangkul.

Saturday, 21 May 2016

Waktu berbuka puasa 2016 Bagi Negeri Sabah.

Damailah kamu wahai penghuni syurga : adik nur qisya eryna.

http://ift.tt/1MGDfea

Damailah kamu wahai penghuni syurga : adik nur qisya eryna| Menitis air mata aku hari ini bila mendapat tahu pemergian adik nur qisya. Aku pernah menulis mengenai adik nur qisya. Boleh baca di : Bantulah Adik nur qisya eryna semampu mungkin. Aku biasa melihat keyword Adik Nur Qisya di dalam blog ceritaejoy. Tetapi keyword harini memeranjatkan aku! Adik Qisya meninggal! Ianya adalah sesuatu ketentuan yang ditentukan Allah. Siapa kita untuk menghalang?

Sesungguhnya, sangat berat penderitaan yang perlu di tanggung anak sekecil ini. Sehingga kini aku sendiri tidak mampu menggambarkan, bagaimana perasaan ibu bapa kepada anak syurga ini. Ianya sudah ketetapan ilahi. Ya! Ianya adalah ketetapan Ilahi. Pasti ada maksud nya. Kenapa Allah menjadikan makhluk nya seperti itu.

Allahrubbi. Allahurabbi. Hadirmu adik nur qisya eryna, pasti membawa seribu makna. biarpun sekejap, namun kamu hadir membawa seribu makna kepada sesiapa sahaja. Allah lebih menyayangi mu anak syurga. Allah lebih menyangimu. Aku! Siapa aku? Aku sendiri tidak mampu melihat penderitaan adik nur qisya. Bagaimana pula dengan mereka yang terdekat dengan nya?

Kini, Kamu bersemadi anak syurga. Indah di syurga Allah. Di temani para malaikat. Damailah kamu disana. Cukuplah penderitaan yang kamu Alami. Terima kasih juga kepada Allah kerana mengurniakan Anak syurga ini kepada keluarganya. InsyaAllah, dia akan sentiasa mendoakan kedua ibu bapanya. InsyaAllah. InsyaAllah.

Sesungguhnya, aku sangat merasa sedih dengan berita ini. Terima kasih anak syurga. Terima kasih kerana hadir ke keluargamu. Terima kasih juga kerana sentiasa ingatkan aku kepada Allah. Terima kasih. Allahurabbi! Allahurabbi! Allahrabbi!

Waktu berbuka puasa 2016 Bagi Negeri Selangor

Thursday, 12 May 2016

Segmen Blogwalking YanieYusuf 2016.

Segmen Blogwalking YanieYusuf 2016| Segmen mudah, haruslah menjadi pilihan aku kan? hehe. ayuh. Jom join segmen blogwalking. Dalam pada tu, boleh tambah rakan-rakan baru. ye idok? Orait, nak join, jom klik pada banner dekat bawah ni ya!

http://ift.tt/1MGDfea

Holiday Giveaway by Sally Samsaiman (Part 6).

http://ift.tt/1MGDfea

Holiday Giveaway by Sally Samsaiman (Part 6)| Dah join sekali giveaway haritu, terasa macam nak join banyak-banyak pula giveaway. Hahaha. Bukan sebab nak menang, tapi seronok, sebab ada rakan-rakan yang datang blogwalking ke blog ceritaejoy. Dan tentunya boleh tambah rakan baru. Aku paling suka dengan giveaway atau segmen yang mudah macam ni. Jadi rakan baru, copy banner dah kongsikan ke blog. Semudah makan ABC kan? hehe. haip! Panjang sangat mukadimah aku ni.

orait. Kalau korang nak join giveaway : Holiday Giveaway by Sally Samsaiman (Part 6) ni, korang boleh klik pada banner di atas ya! Dan ikut arahan yang diberikan. ya!

Kl Banjir Kilat! Ya Allah, ampunkan dosa kami!

Terpulang mahu jadikan blog sebagai apa.

Monday, 9 May 2016

Kisah Warden Asrama Lelaki pukul pelajar.

Giveaway FV oleh Mieza Suhaini.

http://ift.tt/1MGDfea

Giveaway FV oleh Mieza Suhaini|Orait, aku join je giveaway ini walaupun nampak macam khas untuk wanita sahaja. hahaha. Tujuannya adalah untuk merancakkan lagi giveaway tuan blog dan menambahkan lagi kawan blogger aku. Kita ni blogger kecil, jadi tak perlulah nak sombong sangat kan? Kalau pun dah berjaya jadi blogger hebat, pun sama. Jangan sesekali sombong dengan orang. hokey!

Orait. Syarat yang cukup senang. Copy banner, link kan ke blog dan tinggalkan URL berserta akaun facebook dan insta masing-masing. Amacam? Mudah kan Giveaway FV oleh Mieza Suhaini ni? kalau nak join, click sahaja pada banner di atas ya!

Takut nak bawa anak melancong ke luar Negara.

Pesanan Buat Istri, jagalah bahasa anda.

Sunday, 8 May 2016

SEGMEN : GIVE ME YOUR URL BLOG 1 By Najwa Zahid

SEGMEN : GIVE ME YOUR URL BLOG 1 By Najwa Zahid|Aku suka dengan segmen mudah. Segmen yang tidak meletakkan apa-apa syarat. Kita nak kongsikan dekat blog pun senang. Sambil senyum lagi menaip. hehehe. Haip! Horait! Jom ramai-ramai kita join segmen mudah dari najwa zahid ni.


Seperti biasa, kalau berminat nak join, klik sahaja pada gambar di atas ya.

Blog ceritaejoy lambat loading?

Wednesday, 4 May 2016

Pencarian Bloglist Bulan Mei/Jun 2016 By Eyqa Hasnan.

Pencarian Bloglist Bulan Mei/Jun 2016 By Eyqa Hasnan|Asyik dengan penulisan sendiri sahaja aku ni. Dah lama aku tak join mana-mana segmen yang dikendalikan rakan-rakan blogger. Kata orang, kalau kita tak dedahkan diri dan blog kita pada orang, mana mungkin kita akan dikenali orang? betul tak? Oleh yang demikian, besarlah hati aku untuk sertai segmen oleh eyqa hasnan ini. :)


Syarat nak sertai segmen Pencarian Bloglist Bulan Mei/Jun 2016 By Eyqa Hasnan ini juga sangatlah mudah. Sharekan gambar dan berikan url pada owner blog. Mudah kan? Kalau nak join, sila klik pada gambar di atas ya!

Terlalu tertekan (Hyper Stress) punca kematian mengejut.

Istimewanya bulan May.

Powered by Jasper Roberts Consulting - Widget